Makarony / Makaron bezglutenowy - VERMICELLI (nitka gruba) 500 g

Makaron bezglutenowy - VERMICELLI (nitka gruba) 500 g

bez glutenu bez jaj bez mleka bez skrobi pszennej
9,17 zł
  • Kod produktu: BN76
  • Producent: Bezgluten
  • Status: chwilowo niedostępny
  • Wysyłka: 48 godzin
       

Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1501 kJ/ 354 kcal

- tłuszcz: 0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g

- węglowodany: 80 g

w tym cukry: 1,4 g

- błonnik: 1,9 g

- białko: 6,2 g

- sól: 0,02 g

 Sposób przyrządzania:
1. Zagotować wodę.
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju.
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 14-15 minut.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Waga: 500 g