Nowości

paczkomaty 24/7

11.11.2011

Kopytka, kluski śląskie, pyzy

Produkty te są przygotowane do spożycia (ugotowane). Ważna uwaga. Produktów tych nie należy mrozić, po zamrożeniu produkty tracą wartości organoleptyczne i mogą się rozgotowywać.

 

Jak przygotować produkt:

Należy włożyć np. kopytka do gotującej, osolonej wody.Gotować ok. 2 min. Odcedzić, podać z sosem lub na słodko, według uznania. Pyzy należy gotować ok. 3 min., natomiast kluski śląskie 2,5 min.

Najprostszy sposób to wyłożyć produkt (kopytka, kluski śląskie czy pyzy) na talerz, zalać wcześniej przygotowanym sosem i podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez ok. 4 minuty.

Możemy również np. kopytka podsmażyć na tłuszczu z cebulą lub na maśle z cukrem.

 

Polecamy. Życzymy smacznego.